0737 02 73 75 lars@larsmyhrman.se

Brickor, litografier och målningar med motiv från Skanör Falsterbo

Lars Myhrman föddes 1944 i Göteborg och växte huvudsakligen upp i Helsingborg. Intresset för att teckna och måla började i tidig ålder och efter handelsgymnasiestudier i Göteborg var det aktuellt med utbildning inom konsten.

Men – så blev det inte. Militärtjänst och arbete i bank kom emellan och 1968 började tiden som fastighets-mäklare i Skanör och Falsterbo. Då och då blev det några målningar, men tiden räckte inte till för både mäkleriet och målandet. Först efter pensioneringen kunde målandet ta fart och det var naturligt att välja motiv från Skanör och Falsterbo som varit hans arbetsområde under c:a 30 års tid.

Lars Myhrman har ställt ut fem gånger på Galleri Stallet på Andreas Lundbergagården i Falsterbo och nu finns hans oljemålningar förutom i olika delar av Sverige även i England, Schweiz, Tyskland, Norge och Spanien.

Ett havsmotiv i olja, 220 x 115, hänger i Vellinge kommuns huvudentré.

Lars Myhrman målar mest i olja och med motiv från stränderna och havet i Skanör och Falsterbo.

En numrerad och signerad serie om 4 offsettryckta bilder med motiv från Rådhuset i Skanör, Falsterbo golfklubb och Flommens golfklubb samt badhytterna kan köpas separata eller i hel serie. Bilderna säljes inramade med historik skriven av Lars Dufberg respektive Georg Kittel.